pondělí 11. srpna 2014

Paris ♥

Paříž je jedno z měst, které jsem chtěla v životě navštívit, a to se mi teď splnilo. Sice to bylo jen dva dny, ale i za tak krátkou dobu jsem si Paříž zamilovala:) Je to krásné město s krásnými památkami, ale stejně mě ze všeho nejvíc dostala Eiffelovka ♥ Už teď vím, že jsem tam nebyla naposled, a co nejdříve se tam chci podívat znovu:)

Přináším vám pár fotek na ukázku:) První den bylo ošklivo, často pršelo a bylo chladno. Druhý den už ale bylo krásně a všechno hned bylo veselejší:))

Je to úžasný pocit, když Eiffelovku znáte jen z fotek, a nejednou před ní stojíte ♥

Přesná kopie ohně ze sochy svobody a místo, kde zemřela princezna Diana.

Pohled na Eiffelovku ze Seiny:)

Nádherné Tuilerisjké zahrady po cestě k Louveru:)

Eiffelovky:) 5 klíčenek za 1 euro, což se vyplatilo koupit, jelikož v kamenném obchůdku ty samé stáli jedna 1 euro:) Domů jsem jich přivezla několik, jako dárky:) Sobě jsem si koupila tu větší a s přítelem k němu do bytu tu největší, která měří 50cm:)

Nikdy jsem makrónky nejedla, a ani jsem neměla v plánu je vyzkoušet, protože jsem často slyšela, nebo četla, že nejsou dobré. Když jsem ale viděla frontu u Ladurée a vitrínu s makrónkama, rozhodla jsem se dva vyzkoušet. Neměla jsem ani tucha, jaké mají příchutě a tak jsem si objednala jeden růžový a jeden hnědý:D Za dva malé makrónky jsem zaplatila 4 eura a šla jsem:D Když jsem je ale snědla, nelitovala jsem těch peněz, naopak jsem litovala toho, že jsem jich nekoupila víc. Když přítel viděl, jak moc mi chutnají, šli jsme zpátky celé dva kilometry a koupil mi tuhle krabičku, ve které bylo 6 makrónků:) Měla jsem radost jak z nich, tak z krabičky a z tašky, do které mi nákup dali:D 


Další den už bylo krásně, sluníčko svítilo a my jsme se hned ráno vydali na La Defénse mezi mrakodrapy. Úžasný zážitek:)

Měli jsme rozchod na nákupy v potravinách. Mají neuvěřitelné množství potravin a od všeho mají hned několik druhů. Nevěděli jsme co dřív:D Mimochodem, už chápu, proč jsou jejich bagety tak vyhlášené:)

Z téhle mini coly jsem měla velkou radost i přes to, že jsem za ní dala víc, než kdybych si koupila dvoulitrovou:D

Fotka z nejvyššího mrakodrapu na Montparnassu:)

Notre Dame:)

Zmrzlina z kavárny Angelina:) Musím se přiznat, nikdy předtím jsem o této kavárně neslyšela, ale co jsem koukala, tak je docela známá:) Miluju čokoládovou zmrzlinu a na výběr měli hned ze 4 - mléčnou, hořkou, s oříškama a mintovou. Do středu kytky jsem si nechala dát mléčnou a lístky jsou z mintové. Nikdy jsem snad neměla lepší zmrzku:)

Před Notre Dame přijel na kole tenhle pán s pejskem na rameni, kolo odstavil a oba začali zpívat:D Lépe řečeno, pejsek štěkal do písniček, které pán zpíval a hezky jim to ladilo:D Máme i kousek natočený a je to fakt sranda:D

Moulin Rouge:)

Sacre Coeur a s tím spojený asi nejlepší zážitek z Paříže. Seděli jsme na schodech pod SC, tisíce lidí s námi, sluníčko svítilo, jeden místní černoch do toho krásně zpíval, pili jsme vychlazené pití a měli nádherný rozhled na Paříž♥ Kdyby byl čas, seděla bych tam takhle třeba celý den, neuvěřitelná pohoda a úžasná atmosféra:)

Do deseti do večera jsme čekali na tenhle zázrak♥ Už jen samotná osvícená Eiffelovka brala dech, natož když potom začala stříbřit. Další z nejlepších zážitků z Paříže a vůbec za celý můj život♥

A poslední fotka - Champs-Elysées a na konci Vítězný oblouk:) Na ten jsme bohužel neměli moc času, což mě mrzí, protože je to další úžasná památka. Jen jsme před ním vystoupili z metra, a museli jsme rychle po celé dlouhé Champs-Elysées sejít dolu, k Obelisku, který je kousek vidět na pravo:D A potom už nás čekala jen cesta domů:(

16 komentářů:

  1. Páni překrásný fotky!:) Paříž je nádherná jednou bych se tam chtěla jet podívat !

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne fotky :))) ja by som tam raz chela žiť to je moj sen :))
    http://bellesfleursnikol.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. jé, nádherné fotky! Paříž je jedno z mých nejmilovanějších měst :3
    skvělý blog, odebírám! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné fotky! Makronky jsem ještě taky nikdy neměla, ale ráda bych je ochutnala :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. super fotky :) do paříže bych se ráda podívala

    OdpovědětVymazat
  6. Překrásné fotky! V červenci jsme váhali, zda jen do Paříže, či ro Říma a nakonec vyhrála Itálie! Paříž je ale nádherná a ráda se do ní zase vrátím! :)

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. To je krása! Hlavně ten pohled shora na město. <3

    OdpovědětVymazat
  8. nádherné fotky! :) jednou ybch si taky chtěla pořídit tu větší eiffelovku do pokoje :) a makronky jsou proste super

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky a makrónky - přímo neodolatelná mňamka.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky! Moc ti závidím, taky bych chtěla někdy Paříž navštívit :). Dovedu si představit, jak vtipné muselo být to vystoupení :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Náádhera! Nikdy jsem neměla potřebu jet do měst jako je Paříž (nebo třeba Londýn a podobně), ale teď z těch fotek mě to celkem láká :) A ten dog man musel být super!

    OdpovědětVymazat
  12. to je nádhera! :)

    Zvu tě na mou giveaway: http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/08/tights-giveaway.html :)

    OdpovědětVymazat